Eylül

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 1. (Eylül) Muafiyet Sınavı Hakkında

Hazırlık Programı

Sevgili Öğrenciler,

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümüne Hoş Geldiniz.

Bölümümüz'de 1 yıl hazırlık programı uygulanmaktadır. Hazırlık sınıfından muaf olmak için 29 ve 30 Eylül’de yapılacak Yüz Yüze Muafiyet sınavına girmeniz gerekiyor.

Bu sınav 2021-2022 eğitim-öğretim yılı yeni kayıt yaptıran ve önceki yıldan hazırlık sınıfı tekrarına kalan, ve Yatay Geçiş ile Bölümümüze gelen öğrenciler için yapılacak.

HAZIRLIK MUAFİYET SINAVI Tarihleri:

29 Eylül 2021, 10:00 - Grammar

29 Eylül 2021, 11.30 - Listening

29 Eylül 2021, 13:00 - Reading

29 Eylül 2021, 14:30 - Writing

30 Eylül 2021, 09:00 - Speaking

HAZIRLIK MUAFİYET SINAVI İçeriği:

Grammar + Reading: YDS

Listening: Upper-intermediate Listening Questions

Writing: Composing a 5 Paragraph Essay

Speaking: The IELTS Speaking Exam

HAZIRLIK MUAFİYET SINAVI Yeri:

KTÜ, Edebiyat Fakültesi, C Blok, Kat 3, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü. (Önemli Not: Sınav için lütfen Yabancı Diller Yüksek Okulu Binasına gitmeyiniz veya müracaatta bulunmayınız.)

Bu sınava girmek zorunlu değil ve girmediğiniz takdirde Hazırlık sınıfına devam edeceksiniz fakat kendi seviyeniz ve Bölüm beklentilerini öğrenmek adına sınava girmeniz tavsiye edilir.

Bu sınava herhangi kayıt yaptırmaya gerek yoktur. Sınava girmek için TC Kimlik belgeniz veya Pasaport veya Yabancı Kimlik Belgeniz yeterli olacaktır.

İrtibat: sayez@ktu.edu.tr

Herhangi önemli bilgiyi kaçırmamak adına, Bölüm resmi web sayfasını sürekli ziyaret ediniz.

Başarılar!