Eylül

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yeni Kazanan Öğrenciler HOŞ GELDİNİZ!

Hazırlık Programı

Sevgili Yeni Kazanan Öğrenciler,

Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’na

HOŞ GELDİNİZ!

Öncelikle sizi aramızda görmekten mutluluk duyduğumuz belirtmek isteriz. Umarız bir an önce sizinle Trabzon’da yüz yüze eğitime başlayabiliriz.

Sevgili öğrenciler, Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimine tabisiniz.

Muafiyet sınavında yeterli puan aldığınız takdirde, Hazırlık Programından muaf olup ve lisans eğitimine başlayabilirsiniz. Hazırlık okumak istediğiniz takdirde, muafiyet sınavına girmeyebilir fakat kendi seviyenizi öğrenmek adına muafiyet sınavına girmenizi tavsiye ediyoruz.

Muafiyet sınavı için herhangi bir kayda gerek yoktur.

Muafiyet Sınavı:

İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için, Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü’nün https://www.ktu.edu.tr/batidilleri-hazirlikmuafiyetsinavi web sayfasına bakabilirsiniz. Bu sınav Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenir ve yapılır.

Sağlıcakla kalın,

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü