duyurular

08

Temmuz

2019-2020 Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Final Ek Sınavı

İngiliz Dili ve Edebiyatı

Sevgili Öğrenciler,

Ek sınav hakkı ve bütünleme ile ilgili birkaç husus paylaşacağım.

EK SINAV;

- Öncelikle senato kararları doğrultusunda öğrenci tarafından bildirilen ve UZEM tarafından teyit edilen teknik aksaklıklar nedeniyle sınava giremeyen veya girdiği sınavı tamamlayamayan öğrencilerin söz konusu FİNAL sınavı için EK SINAV hakkı verilmiştir.

-  Bu amaçla öğrencilerin dilekçelerini mail yoluyla bölümlere ulaştırmaları gerekmektedir.

- UZEM tarafından yapılan teknik inceleme sonucunda teyit edilen gerekçelere dayanılarak Fakülte Yönetim Kurulu tarafından ek sınav tanınmasına yönelik karar alınacak ve öğrencilere duyurulacaktır.

- Ek sınav başvuru formu ekte verilmiştir. Unutmayı, ek sınav hakkı için sadece teknik gerekçelerin geçerli olacak, onun dışındaki gerekçelerin kabul edilmeyecektir.

- Zamanında başvuru yapmayan öğrencilere ikinci bir ek sınav hakkı tanınmayacaktır. Ek sınav hakkı TEST ve KLASİK (YAZILI) türde olan yani ödev dışındaki sınavlar için geçerlidir.

- Başvuru için son günü 10 Temmuz’dur. Gerekçesi kabul edilen ve sınava girmeye hak kazananlar yine bu tarihte ilan edilecektir.

- Ek sınavlar 14 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşecektir.

 

BÜTÜNLEME sınavları bildiğiniz gibi geçer not alamayanların dışında AA ‘nın altında not alanların öğrenci işlerine dilekçe vererek girebildiği sınavlardır. 309 nolu senato kararına göre “öğrencilerin başarılı oldukları derslerden not yükseltme sınavına girebilmeleri için, Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi Üzerinden ilgili ders notu yanında onay vermek sureti ile taleplerinin alınmasının ve ayrıca sistem üzerindeki dilekçe ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na e-posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.

 

Yrd.Doç.Dr.Öznur SEMİZ

Bölüm Başkan Yrd.

EK SINAV BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ