Elektrik ve Enerji Bölümü TİSKİ Teknik Gezisi

Arsin MYO Elektrik ve Enerji Bölümü Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı öğrencilerinin katılımıyla TİSKİ Atasu Barajı ve Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesislerine 30.03.2022 tarihinde teknik gezi düzenlendi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında 15.12.2021 tarihinde imzalanan eğitimde iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen teknik gezi, bölüm başkanı Öğr. Gör. Veysel DEMİRCİ, Öğr. Gör. Yakup HEYAL ve Öğr. Gör. Ali İhsan BUDUR’un katılımıyla gerçekleştirildi.

İlk ziyaret noktası olarak Trabzon ilinin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacının temini ile aynı zamanda enerji üretilmesi için tasarlanmış bir proje olan Atasu Barajı ziyaret edildi. TİSKİ Teknik Birimler Daire Başkanı Hakan KILINÇ beyin baraj hakkında sunduğu detaylı bilgilendirme sonrası baraj çevresinde saha ziyaretleri yapıldı. Yetkililer tarafından baraj suyunun en temiz su kategorisi olan A1 seviyesinde olduğu bilgisi paylaşıldı. Ardından baraj suyunun yüksek basınçla iletimi ile elektrik enerjisi üretimine başlanan Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesislerindeki Hidroelektrik Santral (HES) birimi ziyaret edildi. Teknik ekiplerin yaptıkları sunumlarla, elektrik enerjisi üretimi sonrasında suyun dinlendirilmesi, ozonla işlenmesi ve çeşitli filtre işlemleri sonrası laboratuvarda test edilerek kullanıma hazır hale gelinceye kadar geçtiği aşamalar yerinde ziyaretlerle gözlemlendi. Laboratuvar bölümünde numune alma ve kimyasal işlemler hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca kurumlar arasında ortak çalışmalarla stajyer kabulü ve yeni işbirliklerinin başlatılması kararı alındı. Teknik gezi sonrası hatıra fotoğrafı çekimiyle ziyaret sona erdi.

04 Nisan 2022