haberler

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri

5 Haziran, Birleşmiş Milletler Çevre Programının (UNEP) 1972'de aldığı kararla birlikte "Dünya Çevre Günü" olarak kutlanmaktadır. Kutlamaların bu yılki teması "plastik kirliliğine çözüm" olarak öne çıkmıştır.

Arsin MYO tarafından, Dünya Çevre Günü sebebiyle, çevre kirliliği farkındalığını artırmak ve özellikle Karadeniz'deki plastik kirliliğine dikkat çekmek  amacıyla, 9 Haziran 2023 Cuma günü seminer ve ardından çöp toplama etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikler, başta Arsin MYO ile Arsin Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olmak üzere akademisyenler, antrenörler, öğrenciler ve diğer katılımcılar ile gerçekleştirildi.

Arsin MYO Teknik Resim salonunda yüzyüze gerçekleştirilen seminer etkinliği, eş zamanlı olarak çevrimiçi ortamda da takip edilmiştir. Seminerde, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Sayın Prof. Dr. Fatma TELLİ KARAKOÇ hocamız ve proje ekibinden kıymetli Prof. Dr. Hacer Sağlam, Neira İsmail ve Melike Tüysüz, “Karadeniz Ekosisteminde Deniz Çöplerinin Miktarını Azaltmak İçin Halkın Farkındalığının Artırılması (Litouter)” isimli projelerini bizlere sunarak değerli bilgilerini paylaştılar. Seminerin ardından katılımcılar ile Güzelyalı mahallesi sahilinde gerçekleştirilen çöp toplama faaliyetinden sonra etkinlik programı sona erdi.

 

 


09 Haziran 2023