Japonya’da Düzenlenen 12. Hope Toplantısı

Japonya’da düzenlenen 12. Hope Toplantısı

Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) tarafından düzenlenen 12. Hope Toplantısı 9 – 13 Mart 2020 tarihleri arasında Japonya/Tsukuba’da gerçekleştirilecektir.

ETKİNLİĞİN AMACI:

Toplantı kapsamında Asya-Pasifik ve Afrika bölgesindeki genç araştırmacıları Nobel Ödülü Adayları ve diğer seçkin bilim insanları ile bir araya getirmeyi hedefleyen uluslararası etkinliğe, fizik, kimya, fizyoloji/tıp ve ilgili alanlardaki vizyoner ve başarılı genç araştırmacılar davet edilmektedir. Etkinlik süresince genç araştırmacılar, grup tartışmaları ve derslere katılmakta; sunumlar yaparak bilgi paylaşımında bulunmaktadırlar.

KİMLER BAŞVURABİLİR:

2 Nisan 2014 tarihinden sonra doktorasını almış araştırmacılar veya bu tarihten sonra doktorasını alacak olanlar başvuruda bulunabilir.

BAŞVURUDA BULUNAN KİŞİLERDEN BEKLENİLENLER:

İyi bir akademik performans

Yeterli seviyede ingilizce bilmesi

Daha once düzenlenen hiçbir Hope Toplantısı’na katılmamış olması

Etkinlik Hakkında Ayrıntılı Bilgi:

İlgilenen adayların aşağıda belirtilen belgeleri 26 Ağustos 2019 tarihine kadar uidb@tubitak.gov.tr adresine iletmeleri gerekmektedir.

Adayın güncel ARBİS özgeçmişi (https://arbis.tubitak.gov.tr/)

Adayın İngilizce dil yeterliliğini gösteren belge (YDS, YÖKDİL, TOEFL-IBT sınav sonuç belgesi veya üniversitelerin %100 İngilizce eğitim yapılan bir bölümünde eğitim almış/alıyor olmak)

Doktora yeterliliğini alanlar için doktora transkripti, yeterliliğini almamış doktora öğrencileri için yüksek lisans transkripti

NOT: (JSPS) Kuruluşu TÜBİTAK tarafından aday gösterilecek 2 genç araştırmacının konaklama, Tokyo-Tsukuba arası ulaşım ve seyahat sigortası masraflarını karşıyalacaktır.

Araştırmacıların uçak bileti masrafları ise TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

Başvuru formu.

Toplantı hakkında bilgi için tıklayınız.