TÜBİTAK’tan Prof. Dr. Hüseyin KIRCI’ya 1505 Desteği

KTÜ TTO desteği ile 2016 yılında üniversite-sanayi işbirliği kapsamında firma ziyareti-araştırmacı eşleştirmesi süreci ile başlayan görüşmelerle Trabzon’da faaliyet gösteren sektörün öncü firmalarından Çağlar Ambalaj ile birlikte “Oluklu mukavva üretiminde kullanılan nişasta bazlı tutkalın özelliklerinin geliştirilmesi ve üretimde etkin kullanımı”projesi Üniversitemiz Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Hüseyin KIRCI’nın yürütücülüğünde ve TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Destekleme Programı kapsamında 537.753 TL bütçe ile desteklenmeye uygun görülmüştür. Türkiye'de ilk defa üretilecek Nişasta Mutfağı projesine Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Esat Gümüşkaya araştırmacı olarakkatkı sağlayacaktır.

Projesi desteklenen öğretim üyelerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.