KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ'NDEN YENİ BİR ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ BAŞARISI

Geçtiğimiz yıl açılışını yaptığımız Arsin OSB irtibat ofisinde ilk tohumları atılan sanayici görüşmeleri bu sene meyvelerini hızla vermeye başladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği bölümü akademisyenlerimizden Prof. Dr. Hüseyin KIRCI ve Prof. Dr. Esat GÜMÜŞKAYA’nın hazırladığı ve Arsin OSB’de yerleşik Çağlar Ambalaj firması ortaklığında TÜBİTAK 1505’e sunulan “Oluklu Mukavva Üretiminde Kullanılan Nişasta Bazlı Tutkalın Özelliklerinin Geliştirilmesi Ve Üretimde Etkin Kullanımı“ isimli proje desteklenmeye uygun bulunmuştur. Kabul edilen projenin bütçesi 510 bin TL olup bu bütçenin % 75’i hibe olarak verilmiştir. Projenin yazımı, geliştirilmesi ve akademisyen eşleştirmelerinin tamamında aktif olarak destek veren KTUTTO bu anlamda yeni bir üniversite-sanayi işbirlği başarısına daha imza atmıştır. Ayrıca bu proje kapsamında Kağıtçılık sektörü için büyük bir problem olan nişasta tutkalı hazırlama mutfağı da kurulacak olup; geliştirilmesi, otomasyonu ve projelendirmesinin tamamı Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından yapılacaktır. Türkiye’de ilk defa üretilecek olan bu nişasta bazlı tutkal hazırlama mutfağı ile birlikte yurt dışından ithalatını yaptığımız bir kalemi daha millileştirerek ülke ekonomisine katkı yapılacaktır.