etkinlikler

Erzurum Atatürk Üniversitesi Oltu Myo Gezisi

Atatürk Üniversitesi Oltu MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü gezisi

El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mediha TOPAL ve Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Elif Tüba AKÇAY eşliğinde bölümümüz 2. sınıf öğrencileri ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Oltu MYO El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı atölyeleri ziyaret edildi.

25 Nisan 2018’de gerçekleşen gezimizde önce Erzurum tarihi yapıları ile Taşhan takı mağazaları ziyaret edildi. Sonrasında Oltu MYO’ ya geçilerek Öğr. Gör. Emrah KORKUTAN, Dr. Öğr. Üyesi Serap AÇIK, Dr. Öğr. Üyesi Yasin ÇETİNKAYA, Arş. Gör. İbrahim GÜNEY ve Dr. Öğr. Üyesi Volkan ÇİL eşliğinde derslik ve atölyeler tanıtıldı.

Gümüş ve oltu taşı ile yarı kıymetli taşları işleme atölyeleri hocalarımızın tanıtımı ile gezilerek araç-gereçler ve takı yapım aşamaları anlatıldı.

Okul atölyelerinden sonra Oltu ilçesinde yer alan oltu taşı ve takıları işleme atölyeleri ve satış mağazaları ile yeni yerleşke gezildi.

El Sanatları Bölüm Başkanlığı