etkinlikler

"8. Geleneksel El Sanatları Sergisi" açıldı

“8. Geleneksel El Sanatları Sergisi” açıldı

Trabzon MYO El Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi 8 Mayıs 2018’de TMYO Fuaye Salonu’nda açıldı.

Yürütücülüğünü El Sanatları Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Mediha TOPAL, Öğr. Gör. Elif Tüba AKÇAY ve Öğr. Gör. Oğuzhan DEMİR’in üstlendiği sergide, öğrencilerin bir yıl içinde özveriyle yaptığı 200 adet kazaz-hasır takılar, geleneksel nakışlar, deri teknikleri ile tezhip, ebru, hüsn-i hat levha ve linol baskı levhalar yer aldı.

Öğrencilerin eğitim-öğretim yılı içerisinde el sanatları alanında yapmış oldukları çalışmaların yer aldığı serginin açılış konuşmasını TMYO Müdür V. Prof. Dr. Mustafa Kemal DEĞER ve Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mediha TOPAL yaptı. Değer, düzenlenmesinden büyük mutluluk duydukları sergide, öğrencilerin çalışmalarını sergileme fırsatı bulduğunu ifade ederek öğrencilerimize ve sorumlu eğitimcilere teşekkür etti.

Sergi açılışına ayrıca Akçaabat Kaymakamı Sayın Soner ŞENEL ile Akçaabat Asliye Hukuk Hakimi Sayın Nizamettin YILDIZ da katıldı. Büyük ilgi gören sergide öğrenciler hem çalışmalarını tanıttı hem de el sanatları ürünlerini satışa sundu.

El Sanatları Bölüm Başkanlığı