2018-2019 Güz Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Başvuruları

Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş. Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle yayımlanan Ek Madde 1 ile ilgili uygulama esasları çerçevesinde, yatay geçiş başvuruları 01-15 Ağustos 2018 tarihleri arasında web üzerinden yapılacaktır.

Web'e Yüklenecek Belgeler:

1- Transkript ve Ders içerikleri

2- Disiplin belgesi

3- ÖSYS sonuç belgesi (ÖSYS puanını belirten belge)

4- Yabancı Dil Hazırlık sınıfını geçtiğine dair belge (zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan  programlara başvuru yapanlar için)

5- Öğrenci Belgesi

KTÜ Yatay Geçiş Senato Esasları Yönergesi

NOT: Deniz Ulaştırma Mühendisliğine Merkezi yatay geçişle başvuru yapacak öğrencilerin ÖSYM tercih kılavuzunun 15,16,17,32,86,141 numaralı maddelerine bakması gerekmektedir. Ayrıca Bu programa başvurabilmek için kurumun aradığı bütün koşullara ek olarak ;kayıt yılı 1 Temmuz tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünden 'Gemi Adamı Sağlık Yoklama Belgesi' ile belgelemeleri gerekmektedir. Sağlık raporu formları ve sağlık raporu ile ilgili ilgilere bölüm internet sayfasından ( http://www.ktu.edu.tr/denizulastirma ) ulaşabilirler.

Başvuru Linki:  01-15 Ağustos 2018  Başvuru İçin Tıklayınız.

Başvuru Tarihi :  01-15 Ağustos 2018

Bilgilendirme:15.08.2018 Çarşamba günü saat 24.00'de ön başvurular kapatılacaktır. Bu saate kadar ön başvuruda bulunan öğrencilerin tercih işlemleri 16.08.2018 Perşembe günü  saat 24:00'e kadar devam edecektir.

Not: 7141 Sayılı Kanunun 188. Ek Maddesi ile kurulan Trabzon Üniversitesine bağlanan bölümlere başvuruda bulunan öğrenciler  Trabzon Üniversitesi adına kayıtları alınacaktır. Merkezi Yatay Geçiş   öğrenci alımlarında KTÜ   alım esaslarındaki hükümler uygulanacaktır

Yatay Geçiş Yönetmelik Ek Madde-1 Uygulama Esasları