2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yurtdışı Boş Kalan Kontenjanlar İçin Kayıt İşlemi

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Üniversitemize Yurt Dışı Öğrenci Başvuru ile öğrenci alınan programlar için kesin kayıt ve yedek kayıtlar sonunda boş kalan kontenjanlara 19-20 Eylül 2019 tarihleri arasında, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Yurt Dışı öğrenci yerleştirme başvurusunda bulunmuş olup, asil ve yedek kontenjanlardan kayıt yaptırmamış veya yerleştirmesi yapılmamış öğrencilerin yerleştirme işlemlerinin Rektörlüğümüzce yapılması için gereğini olurlarınıza arz ederim.

Tıp Fakültesi               : KTÜYÖS en az 96,25 Puanı

Diş Hekimliği              : KTÜYÖS en az 96,25 Puanı

Eczacılık Fakültesi     : KTÜYÖS en az 93,75 Puanı

Mühendislik Fakültesi : KTÜYÖS en az 50 Puanı

Mimarlık Fakültesi      : KTÜYÖS en az 50 Puanı

Kontenjanı boş kalan diğer bölümlere 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Yurt Dışı yerleştirme başvurusunda bulunmuş öğrenciler üste ilan edilen kurallara göre 19-20 Eylül 2019 tarihleri arasında bölüm kontenjanı dolana kadar yerleştirmeleri yapılacaktır.

Boş kalan kontenjan bilgisi için tıklayınız.

Kesin Kayıt Belgeleri

a) Sınav sonuç belgesi (ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği) veya KTÜYÖS sınav sonuç belgesi.

b) Lise diploması (ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği),

c) Not belgesi (ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği),

d) Türk liselerine denk bir ortaöğretimin tamamlandığına ilişkin denklik belgesi (denklik işlemi ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan ya da Milli Eğitim Bakanlığınca yapılmış),

e) Pasaport fokokopisi

f) 2 adet fotoğraf (4,5x6 ebadında, son altı ay içinde, önden çekilmiş)

g)Türkçe düzeyini gösteren belge.

h) T.C. veya KKTC vatandaşları Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus müdürlüğünden alınacak)

Not : Zorunlu Hazırlık Programına kayıt olan öğrenciler için 30 Eylül 2019 Pazartesi günü  saat 13:00 , 15:00 ve16:00’da Yabancı Diller Bölümünde İngilizce Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi Yeterlik Sınavı yapılacaktır.