2019-2020 Bahar Dönemi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Güncellenmiş Ön Yerleştirme Sonuçları

Değerli öğrencilerimiz,

2019-2020 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Bahar dönemi güncellenmiş ön yerleştirme sonuçları belli olmuştur.

Listede 50 asil öğrenci bulunmaktadır. Yerleştirme sonuçları, 21 Ekim 2019 saat 11:30'a kadar Erasmus Ofisine başvuruda bulunup feragat etmek isteyen öğrencilerimizin dilekçeleri göz önüne alınarak belirlenmiştir.

ÖNEMLİ NOT:

- Bu duyurunun ilanından sonra hakkından feragat eden öğrencilerden sonraki başvurularında -10 puan uygulaması yapılacaktır.

- Öğrencilerin programdan kesin olarak faydalanabilmesi aşağıdaki şartlara bağlıdır:

- Öğrenciler yerleştikleri üniversite tarafından talep edilen dil şartını sağlamakla yükümlüdür. Talep edilen dil şartını sağlayamayan öğrenci programdan faydalanamaz. Anlaşmalı olduğumuz tüm üniversiteler dil sertifikası talep etmemektedir ancak talep eden üniversiteler için öğrenciler dil sertifikası sunmakla yükümlüdür.

- KTÜ Dış İlişkiler Ofisi, yayınlanan listede toplam dil notu 65-79 puan arasında olan öğrenciler için B1 seviyesinde80 - 100 arasında olan öğrenciler için B2 seviyesinde dil sertifikası verecektir . Ofisimiz tarafından verilen dil sertifikalarını kabul etmeyen üniversiteler için öğrenciler kabul edilen formatta(TOEFL veya IELTS) dil sertifikası almakla yükümlüdür.

- Öğrencilerin programdan faydalanabilmesi için yurtdışında uygun ders bulmaları zorunludur. Bölüm Erasmus+ koordinatörü seçilen dersleri onaylamazsa öğrenci programdan faydalanamaz.

- Öğrencilerin yurtdışında yerleşmiş oldukları üniversite tarafından kabul edilmeleri ve kabul veya davet yazısı almaları gerekmektedir. Kabul veya davet yazısı alamayan öğrenci programdan faydalanamaz.

ADAY GÖSTERME SÜRECİ (NOMINATION PROCESS)

Öğrencilerin isimleri ve diğer bilgileri yurtdışında yerleşmiş oldukları anlaşmalı üniversitelere bu hafta içerisinde bildirilecek ve aynı e-postalar öğrencilere de gönderilecektir. İlgili e-postaları alan öğrencilerimizin zaman kaybetmeden ve son başvuru tarihini kaçırmadan yurtdışındaki üniversitelerle irtibata geçerek başvuru süreci hakkında bilgi almaları gerekmektedir. Öğrencilerin özellikle alabilecekleri derslerin listesini yurtdışındaki anlaşmalı üniversitelerden talep etmeleri gerekmektedir.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Listemizde 2019-20 akademik yılı için Erasmus+ Öğrenim öğrencisi olarak anlaşmalı olunan bir kuruma yerleşen öğrenciler için yapılması gerekenler, hazırlanması gereken belgeler ve süreçle ilgili Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecektir. Bu toplantıda, kullanmaya yeni başlayacağımız ONLINE BELGE HAZIRLAMA SİSTEMİ ile ilgi tanıtım yapılacağı,  online sisteme giriş yöntemi ve  önümüzdeki süreçte öğrencilerin neler yapması gerektiği anlatılacağı için toplantıya katılım zorunludur. Program kuralları gereğince toplantıya katılım göstermeyen öğrencilerin sonraki başvurularından -5 puan kesilecektir.

Yer:              Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisi

Tarih:           24 Ekim 2019 Perşembe

Saat:           10:00

GÜNCELLENMİŞ ÖN YERLEŞTİRME SONUÇLARI

- 2019-2020 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Bahar dönemi güncellenmiş ön yerleştirme sonuçları için TIKLAYINIZ.

KTÜ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü