Mühendislik Fakültesi Adına Katıldıkları Yarışmalarda Ödül Alan Öğrencilerimiz ve Danışmanlarına Teşekkür Belgeleri Törenle Takdim Edildi

17 Mayıs 2017 Çarşamba

Fakültemiz bünyesinde uluslararası ve ulusal çeşitli yarışmalarda ödül alan öğrencilerimize ve danışman hocalarına, Dekanlığımız adına Teşekkür Belgesi Takdim Töreni 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 13:00'de Dekanlık binasında gerçekleştirildi. Bölüm başkanlarımızın da katıldığı törende ödül kazanarak Fakültemizi ve Üniversitemizi gururlandıran öğrencilerimize Teşekkür Belgeleri takdim edildi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan "North Project Team" ekibi, Amerika - Portland' da 07-10 Mart 2017 tarihleri arasında katıldıkları '14.Seismic Design' yarışmasında Vectory ismini verdikleri depreme dayanıklı bina tasarımı projeleri ile 3 farklı alanda 1.lik, 3.lük ve 5.lik ödüllerini kazanmışlardı. Ekibin danışmanları Prof.Dr. Metin HÜSEM, Yrd.Doç.Dr. Ayşegül DURMUŞ DEMİR, Arş.Gör. Serhat DEMİR ve öğrencilerimiz M. Javed SHADAN, Altay Fırat ÖZTURAN, Gizem ERADAŞ, Baturhan ŞOLPAN ve Berkay HAN'a Teşekkür Belgeleri sunuldu.

Yine İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizin katıldığı bir diğer uluslararası yarışma olan 11. Design & Construct Yarışması'nda ise üniversitemizi temsil eden "Patika" ekibimiz 1. lik ödülünü kazandı.  Patika ekibi, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüste 10-15 Nisan 2017 tarihleri arasında katıldıkları yarışmada, tasarımını ve analizini yaptıkları köprüleriyle büyük başarı elde ederek, üniversitemizi gururlandırdılar. Yarışmaya katılan ve kendilerine Teşekkür Belgesi sunulan öğrencilerimizin isimleri şöyledir: Ali Can ÇAPARLI, N.Özgür BAŞKAN, Ahmet YOKGÖRME, Metehan KAZANCI, M.Bera ÇAPARLI ve Arş.Gör. Mehmet ŞENTÜRK'tür.

Harita Mühendisliği Bölümü, GISLab Ar-Ge Laboratuvarı Bitirme Projesi ile ESRI firmasının Türkiye'de bu yıl beşincisini düzenlediği "Genç Bilginler 2017" yarışmasından öğrencilerimiz 3.lük ödülü kazanarak döndüler. Doç. Dr. Volkan YILDIRIM tarafından danışmanlığı yürütülen ve lisans bitirme tezini konu alan projeleri ile katılan Harita Mühendisliği bölümü öğrencilerimiz Bura Adem ATASOY ve Aziz BAŞKÖSE üçüncülük ödülüne layık görülmüş olup, bu başarılarından dolayı kendilerine Dekanlığımız tarafından Teşekkür Belgesi takdim edilmiştir.