2019-2020 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları

Değerli Öğrencilerimiz,

2019-20 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı başvuruları başlamıştır. Başvurular 15 Şubat 2019 saat 15.00- 04 Mart 2019 saat 15.00 tarihleri arasında alınacaktır.

Mevlana Değişim Programı öğrencisi olabilmek için;

Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4(dört) üzerinden en az 2,5(iki buçuk) olması,

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4(dört) üzerinden en az 3(üç) olması gerekmektedir.

%50 dil puanı + % 50 not ortalaması Mevlana Değişim Programı notunuzu oluşturacaktır.

Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

Öğrencilerimizin yabancı dil puanına sahip olması zorunludur fakat Mevlana Yabancı Dil Sınavı yerine eğer varsa YDS, TOEFL, IELTS (en eski 2017 tarihli) puanları da kabul edilmektedir. Fakat bu puanlardan herhangi birini kullanırsanız, Mevlana Yabancı Dil Sınavına girme hakkını kaybedersiniz. Bu yüzden lütfen sınava girmek istiyorum/istemiyorum seçeneğini dikkatle işaretleyiniz. Bu puanlardan herhangi birine sahip değilseniz Mevlana Yabancı Dil Sınavına mutlaka girmeniz gerekmektedir.

Mevlana Yabancı Dil Sınavı 08 Mart 2019 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu’nda saat 13.30’da gerçekleştirilecektir. Sınava girilecek sınıflar daha sonra ilan edilecektir.

Anlaşmalı olduğumuz üniversitelerle ilgili bazı kriterler şunlardır:

Bosna-Hersek, Kırgızistan ve Makedonya için sadece Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarındaki öğrenciler tercih yapabilirler.

Kazakistan, Pakistan, Ukrayna ve Malezya için sadece Fen ve Mühendislik Bilimleri ile Sosyal ve Beşeri Bilimler öğrencileri tercih yapabilirler .

Azerbaycan, Gürcistan, Hindistan ve Japonya için Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler ve Sağlık Bilimleri öğrencileri tercih yapabilirler .

Mevlana Değişim Programı ilan sonuçları bir ön değerlendirme niteliğinde olup karşı üniversitenin onayı ile kesinleşecektir.

Mevlana Programına başvurmak için tıklayınız.