2017-2018 Akademik Yılı İçin Yök Başkanlığı Tarafından Yürütülen Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı

2017-2018 Akademik Yılı İçin YÖK Başkanlığı Tarafından Yürütülen  Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı Başvuruları Başlamıştır

YÖK Başkanlığı tarafından yürütülen Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında 2017-2018 akademik yılı için başvurular başlamıştır. Proje önerisi yapacak Akademik Personelin Yöksis üzerinden kendi şifreleri ile yapacakları  başvuruların çıktısını 31 Mart 2017 tarihine kadar Dış İlişkiler Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı'na sadece  Öğretim Üyeleri başvuruda bulunabilecektir.

Yöksis/Genel İşlemler/Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı butonundan Proje Önerisi için girişler yapılabilecektir.

Tüm proje önerisi başvuruları koordinatörlüğümüz tarafından YÖK Başkanlığına Rektörlük Makamı üst yazısı ile iletilecektir.

Bu sebeple, proje önerisi yapan tüm akademisyenlerimiz  Yöksis üzerinden girişlerini yaptıktan sonra başvurularının çıktısını  imzalayıp koordinatörlüğümüze ulaştırmalıdır.

Proje Ortağı olabilecek üniversiteler Yöksiste başvuru esnasında çıkacaktır.

Proje ortağı olacak üniversite ile Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmamız olması gerekmektedir. Mevlana Değişim Programı kapsamında bir üniversite ile anlaşma yapabilmek için öncelikli olarak YÖK Başkanlığından ilgili üniversitenin tanınıp tanınmadığının Rektörlük üst yazısı ile YÖK Başkanlığına iletilmesi ve akabinde ilgili üniversitenin tanınırlığına dair yazının YÖK Başkanlığından gelmesi beklenir. Bu yazı geldikten sonra iki üniversite arasında Rektörlerin imzalayacağı anlaşma metinlerinin kurumumuza iletilmesi gerekecektir. Bahsi geçen süreç postada yaşanabilecek aksilikleri göze almaksızın en az 2 aydır. Bu sebeple yeni bir üniversite ile anlaşma imzalanması durumunda Proje önerisi başvurusu yetişmeyeceğinden proje önerileriniz için seçeceğiniz ortağı mevcut anlaşmalı olduğumuz üniversiteler arasından seçmenizi öneririz.

Proje yapılabilecek alan bilgileri için tıklayınız.

Proje süresinin toplamda 1 yıl olarak belirtilmesi tavsiye edilmektedir.

Proje kapsamında gelen ve giden öğretim elemanlarının ortağı ülkeye en az 14 gün en fazla 90 gün gitmeleri gerekmektedir. ( Proje süresince 1 akademisyenin gideceği sürelerdir)

Proje kapsamında gelen/giden öğrenci olması gerekmektedir ve öğrencilerin en az bir dönem en çok iki dönem ortak üniversitede bulunmaları gerekecektir.

Linkte YÖK Başkanlığına ait duyuru yer almaktadır. Ayrıca Yöksis ara yüzünde Başvuru Sürecine İlişkin Önemli Notları bulabilirsiniz.