2017-2018 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları Başlamıştır

2017-2018 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları

Değerli Öğrencilerimiz,

2017-18 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı başvuruları başlamıştır. Başvurular 15 Şubat-  27 Şubat 2017 tarihleri arasında alınacaktır.

Mevlana Değişim Programı öğrencisi olabilmek için;

Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4(dört) üzerinden en az 2,5(iki buçuk) olması,
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4(dört) üzerinden en az 3(üç) olması gerekmektedir.
%50 dil puanı + % 50 not ortalaması Mevlana Değişim Programı notunuzu oluşturacaktır.

Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

Öğrencilerimizin yabancı dil puanına sahip olması zorunludur fakat Mevlana Yabancı Dil Sınavı yerine eğer varsa YDS,TOEFL,IELTS(en eski 2015 tarihli) puanları da kabul edilmektedir. Fakat bu puanlardan herhangi birini kullanırsanız, Mevlana Yabancı Dil Sınavına girme hakkını kaybedersiniz. Bu yüzden lütfen sınava girmek istiyorum/istemiyorum seçeneğini dikkatle işaretleyiniz. Bu puanlardan herhangi birine sahip değilseniz Mevlana Yabancı Dil Sınavına mutlaka girmeniz gerekmektedir. Mevlana Yabancı Dil Sınavı 1 Mart 2017 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulunda gerçekleştirilecektir. Sınav saati ve sınıflar daha sonra ilan edilecektir.

Lütfen Online Başvuru Yapmadan Önce;

Linkteki anlaşmalarımızı kontrol ediniz.

YÖK Mevlana Değişim Programı sayfasındaki 10.Şubat 2017 tarihli duyuruyu ve ülkeler tablosunu inceleyiniz

Anlaşmalı olduğumuz üniversitelerle ilgili bazı kriterler şunlardır:

Azerbaycan, Bosna-Hersek, Gürcistan, Kazakistan ve Kırgızistan için sadece Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarındaki öğrenciler tercih yapabilirler.

Malezya ve Ukrayna için sadece Fen ve Mühendislik Bilimleri öğrencileri tercih yapabilirler.

Hindistan için sadece Fen ve Mühendislik Bilimleri ve Sağlık Bilimleri öğrencileri tercih yapabilirler.

Japonya için Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler ve Sağlık Bilimleri öğrencileri tercih yapabilirler .

(Japonya TUAT anlaşmalı tüm bölümler için toplamda en fazla 3 kontenjan vermiştir ve bunların düzeyleri belirli değildir. Japonya için anlaşmalı tüm bölümlerden en yüksek puana sahip olan 3 öğrenci değerlendirmeye alınacaktır.)

Bosna Hersek Uluslararası Saraybosna Üniversitesi yabancı dil belgesi için TOEFL PBT (minimum 500), TOEFL IBT (minimum 70), IELTS Academic (minimum 6.0) zorunlu kılmıştır.

Mevlana Değişim Programı ilan sonuçları bir ön değerlendirme niteliğinde olup karşı üniversitenin onayı ile kesinleşecektir.

Mevlana Değişim Programı'na son başvuru tarihi 27. Şubat.2017 Pazartesi günü saat 12.00 dır.

Mevlana Programına başvurmak için tıklayınız.