İthenticate Kullanımı Hakkında-2017 Abonelik

TÜBİTAK EKUAL kapsamında 2011 yılından bu yana aboneliği devam eden iThenticate veritabanıyla ilgili müzakere sonuçlandırılarak 01 Ocak 2017-31 Aralık 2019 dönemi için lisans anlaşması imzalanmıştır. iThenticate ile yapılan lisans anlaşması gereği, programın kullanımı ile ilgili esaslar aşağıda belirtildiği gibidir.

Yetkili Kullanıcılar: Üniversitelerde doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip öğretim üyelerine kullanım hakkı verilmektedir. Lisans hakkında ayrıntılı bilgi için http://ekual.ulakbim.gov.tr/lisans/lisans_kosul.uhtml#ithen adresine bakabilirsiniz. Lisans anlaşmasına uymayan kullanıcıların hesapları kapatılır. Aynı durumun devamı halinde iThenticate programının kullanımı, üniversitemiz için iptal edilir.

iThenticate Hesap İşlemleri: Programı kullanmak isteyen, doktorasını tamamlamış, akademisyenlerin sisteme tanımlanması için; Ad, Soyad, Bölüm ve dahili telefon bilgilerinin eksiksiz olarak ktu uzantılı e-postadan, aşağıda iletişim bilgisi verilen uzman kütüphaneciye, gönderilmesi gerekmektedir.
Zeki Kavanoz, e-posta: zkavanoz@ktu.edu.tr ya da Beyhan Karpuz, e-posta: beyhan@ktu.edu.tr

İçerik: Bu program, üniversiteler tarafından akademik düzeyde üretilecek makalelerdeki intihal oranının otomatik olarak tespiti için kullanılmaktadır. Lisans anlaşması gereği; iThenticate'i sadece kişisel olarak hazırladığınız taslak makaleleriniz için kullanabilirsiniz.

Tez, proje, kitap, öğrenci ödevleri ve diğer öğrenci çalışmaları intihal tespitinde kullanılmamalıdır.

Ticari olsun ya da olmasın çalıştığınız dergide; dergiye gönderilen makaleleri kendi hesabınız üzerinden lütfen taramayınız, kontrol etmeyiniz. Dergi üzerinde iThenticate logolarını kullanmayınız.