Ithenticate (Makale) Benzerlik Belirleme Programı Abonelik-2018

TÜBİTAK EKUAL kapsamında 2011 yılından bu yana aboneliği devam eden iThenticate programıyla ilgili müzakereler sonuçlandırılarak 01 Ocak 2018-31 Aralık 2020 dönemi için lisans anlaşması imzalanmıştır. iThenticate ile yapılan lisans anlaşması gereği, programın kullanımı ile ilgili esaslar aşağıda belirtildiği gibidir.

Yetkili Kullanıcılar: Üniversitelerde doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip öğretim üyelerine kullanım hakkı verilmektedir. Lisans anlaşmasına uymayan kullanıcıların hesapları kapatılır. Aynı durumun devamı halinde iThenticate programının kullanımı, Üniversitemiz için iptal edilir.

iThenticate Hesap İşlemleri: Programı kullanmak isteyen, doktorasını tamamlamış, akademisyenlerin sisteme tanımlanması için;

Akademik Ünvan, Ad-Soyad:

Fakülte/Bölüm:

Dahili Telefon:

bilgilerinin ktu uzantılı e-postadan, Kurum yöneticisine, KTÜ Merkez Kütüphanesi Öğr.Gör. Beyhan Karpuz, beyhan@ktu.edu.tr ya da Öğr.Gör. Zeki Kavanoz, zkavanoz@ktu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

İçerik ve Kullanım: Bu program, üniversiteler tarafından akademik düzeyde üretilecek makalelerdeki benzerlik oranının tespiti için kullanılmaktadır. Lisans anlaşması gereği; iThenticate'i sadece kişisel olarak hazırladığınız taslak makaleleriniz için kullanabilirsiniz.

iThenticate programı; Tez, Proje, Kitap, Öğrenci Ödevleri benzerlik tespitinde kullanılmamalıdır.

Bu yıl iThenticate lisans anlaşması kapsamında program kullanımıyla ilgili önemli bir değişiklik söz konusudur. Üniversitemiz tarafından bir dergi yayınlanıyor ve bu derginin editörü üniversitemizde çalışıyorsa kurum içi ve kurum dışı yazarlar tarafından dergiye gönderilen makaleleri iThenticate sisteminde değerlendirebilecektir. Dergi editörü Üniversitemizin personeli değilse iThenticate sistemini kullanamayacaktır.

Bu yıl itibariyle diğer bir değişiklik olarak iThenticate programında her üniversiteye belirli sayıda belge tarama kotası tanımlanmaktadır. iThenticate hesabınız üzerinden taradığınız her belge Üniversitemize belirlenen tarama kotasından düşürülmektedir.

iThenticate Kullanım Kılavuzu: