İngilizce Hazırlık Eğitimi Olmayan Bölümler İçin İngilizce I ve İngilizce II Dersleri Muafiyet Sınavı

2019-2020 AKADEMİK YILI
İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ OLMAYAN BÖLÜMLER İÇİN
İNGİLİZCE I VE İNGİLİZCE II DERSLERİ
MUAFİYET SINAVI YÜRÜTME ESASLARI

* Ders muafiyet sınavına sadece süresi içerisinde ön kayıt yapan öğrenciler girebilecektir.
* Hazırlık muafiyet sınavı değildir.
* Eski kayıtlı öğrenciler bu sınava kesinlikle giremezler.
* Sınava katılım mecburi değildir.

ÖNEMLİ TARİHLER

Ön Kayıt Başvuru Tarihi ve Yeri:

16 Eylül - 23 Eylül 2019 (saat 16.00'ya kadar)
Yabancı Diller Yüksekokulu Yazı İşleri Bürosu (C Blok 1.kat 101 nolu oda)

Muafiyet Sınav Tarihi ve Yeri:

25 Eylül 2019 Çarşamba - Saat 13.30
Yabancı Diller Yüksekokulu Milli Piyangoİngilizce Hazırlık Binası (B Blok 1./2./3. katlardaki derslikler)

Muafiyet Sınav Sonuçlarının İlan Tarihi ve Yeri:

30 Eylül 2019 Pazartesi - Web sitesi: http://www.ktu.edu.tr/ydyo-tumduyuru

* Üniversitemizde 2019-2020 Akademik Yılında ilk kez 1. sınıfa başlaycak ve İngilizce Hazırlık Öğretimi olmayan bölümlere kayıt yaptıran öğrencilerimizi kapsayan bir ders muafiyet sınavıdır. Ayrıca, bir önceki akademik yılda Rusça Hazırlık Eğitimi almış öğrenciler ile bir önceki akademik yılda Of Teknoloji Fakültesi'nde Bilimsel Hazırlık Eğitimi alan öğrenciler de bu sınava girebilirler. Eski kayıtlı öğrenciler bu sınava kesinlikle giremezler.

* Sınav esnasında mutlaka öğrenci kimlik kartı veya fotoğraflı öğrenci belgesi gösterilmesi zorunludur. Aksi halde öğrenciler sınava giremezler.

* Sınav içeriği A1-B1 seviyelerini kapsar.

* 100 üzerinden 60 ve üstü puan alan öğrenciler, 1.sınıf güz ve bahar yarıyıllarındaki YDB 1001 İngilizce I ve YDB 1004 İngilizce II dersinden aldıkları puanın harfli not karşılığına göre muaf sayılacaktır.

KTÜ/YDYO
YABANCI DİLLER