Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında Türkiye İkinciliği

Türkiye’de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) tarafından beşinci kez düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkiye ikincisi oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi yarışmaya Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Öğretim Elemanlarından Dr. Barbaros ATMACA danışmanlığında; İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mustafa BAŞAR, Ali HAMZA, Meryem KARAKURT ile Mimarlık Bölümü öğrencileri Zeynep TAN, Onur GÜLLÜK’ten oluşan takım ile Domino Otel isimli projeyle katıldı.

Şubat ayında başlayan ve 47 üniversiteden 75 başvurunun olduğu yarışmada, elemeleri geçen 24 takım, final aşamasında yaptıkları bina tasarımlarını DASK’ın verdiği malzemelerle bina maketi haline getirerek bağımsız jüri üyelerine sergilediler. Finale kalan takımlara ait bina modelleri, 7-8-9 Nisan’da İstanbul Osmanlı Arşivleri Kağıthane Binası’nda yapılan finalde depremi simüle eden sarsma masasında teste tabi tutuldu. Deprem testinden yıkılmadan geçen maketler, ekonomik puanlama ve estetik puanlama kriterlerine de tabi tutuldu. Yarışmada Karadeniz Teknik Üniversitesi ikincilik ödülünü kazandı.