Dokap Bölgesi Üniversiteler Birliğinde Devir Teslim

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinde Devir Teslim

DOKAP Bölgesinde bulunan 1
0 üniversite ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın katılımı ile 15 Kasım 2016 tarihinde kurulan DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin (ÜNİ-DOKAP) Dönem Başkanlığı devir teslim töreni 27 Aralık 2017 tarihinde DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın  ev sahipliğinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

15 Kasım 2016 tarihinden itibaren gerek Kurucu Başkanlık gerekse Birinci Dönem Başkanlığı görevini yürüten Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL görevini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ'e devretti. Törende ayrıca ÜNİ-DOKAP Stratejik Planlama Kurulu Başkanı Prof. Dr. Asım ÖREM ile ÜNİ-DOKAP Genel Sekteri Öğr. Gör. Ali Haydar DOĞU'da görevlerini Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne devrettiler.

Törenin ev sahipliğini yapan DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce yaptığı konuşmada Dönem Başkanı Prof. Dr. Süleyman BAYKAL'a teşekkür ederek: "DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliğimiz, Karadeniz Teknik Üniversitemizin Dönem Başkanlığı’nda etkili ve önemli birçok çalışmayı gerçekleştirmiş bulunmaktadır. 28 Şubat 2017 tarihinde toplanan ilk üst kurul toplantımızda alınan kararlarla ilgili çalışmalar ivedilikle başlatılmış, bu doğrultuda Stratejik Planlama Kurulumuzun koordinasyonunda birçok teknik toplantı ve çalışmalar gerçekleştirilmiştir" dedi.

Devir teslim törenine; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin katıldı.