Dokap Bölgesi Üniversiteler Birliği Bölge İçin Proje Çalıştayı Düzenlendi

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) tarafından 15-16 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bölge İçin Proje Çalıştayı düzenlendi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Birliğin Dönem Başkanı Karadeniz Teknik Üniversitesinin iş birliğinde düzenlenen çalıştaya Birlik üyesi on üniversiteden yüzü aşkın akademisyen katılırken DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı koordinatörleri ise çalıştay boyunca akademisyenlere danışmanlık hizmetinde bulundu. DOKAP Eylem Planı (2014-2018) kapsamında hazırlanan 115 proje çalıştay süresince değerlendirilirken 8 ana başlık atında 13 proje üzerinde üniversitelerimiz fikir birliğine vardı. Çalıştayın son bölümünde ise bu 13 proje kamuoyuna tanıtıldı.

Çalıştayın proje tanıtım bölümüne Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sait BİLGİÇ, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Asım Örem, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Vekili  Prof. Dr. Ali KASAP, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ, Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim ŞİMŞEK, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz ÖZORAN, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem YÜCE, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut ÇAKIR, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur ADIYAMAN, DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Öğr. Gör. Ali Haydar DOĞU, Genel Sekreter Yardımcısı Tolgahan KÖKEN,  kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayda KTÜ'den Prof.Dr.İsmail Hakkı ALTAŞ, Prof.Dr.Kadir SEYHAN ve Doç.Dr.Bahar YALIN ise grupları adına projelerini tanıtan birer sunum gerçekleştirdiler.