TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Üniversitemiz İki Ödül Kazandı

Üniversitemiz Elektrik-Elektronik, Makina, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinden bir grup öğrenci tasarlayıp üretikleri Hidrojen Yakıtlı (Hidromobil) ve Bataryalı (Elektromobil) taşıtları ile TÜBİTAK’ın 03-09 Ağustos 2015 tarihleri arasında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde düzenlemiş oldukları Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na katılarak iki ödül kazanmıştır. Bu ödüllerden ilki Hidromobil (H-Vira) taşıtıyla en az enerji tüketen üçüncü taşıt olarak üçüncülük performans ödülü, ikincisi ise Elektromobil (E-Vira) taşıtıyla yerli ürün teşvik ödülüdür.

Ayrıca Elektromobil taşıtımız 30 turu en iyi sürede tamamlayan 9 araçtan biri olmuş ve performans açısından da 36 taşıt arasında 7. olmuştur.

Detaylı bilgi için tıklayınız.