Cost Aksiyonu Çalıştayına Bölümümüzden Katılım

26 Nisan 2016 Salı - 27 Nisan 2016 Çarşamba

COST Aksiyonu ES1206  (Advanced Global Navigation Satellite Systems tropospheric products for monitoring severe weather events and climate-GNSS4SWEC) aksiyonu çerçevesinde “Data Homogenization” konulu tematik çalıştay 26-27 Nisan 2016 tarihleri arasında Belkiça’nın Brüksel şehrinde düzenlenmiştir. Brüksel şehrinde önemli üç araştırma enstitüsü olan Kraliyet Gözlemevi (Royal Observatory of Belgium -ROB), Belçika Üst Uzay Enstitüsü (Belgian Institute for Space Aeronomy-BISA) ve Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (Royal Meteorological Institute-RMI)nin bulunduğu Space Pole bölgesinde gerçekleştirilmiş çalıştayda iklim sinyalleri araştırılmasında, GNSS tabanlı zaman serilerinin homojenizasyonunun kullanılmasına ithaf edilmiş 6 teknik oturumda sunumlar yapılmıştır. Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İspanya, Polonya ve Türkiye (KTÜ)’den 12 araştırmacının teknik oturumlarda sunumlar yaptığı bu çalıştayda bölümümüz öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Emine TANIR KAYIKÇI, ve Arş. Gör. Selma ZENGİN KAZANCI ve Polytechnic University of Milan’dan Yrd. Doç. Dr. Vincenza TORNATORE’nin ortaklaşa hazırladıkları Analysis of ZTD and IWV Time Series from GPS Reprocessing Campaign" başlıklı çalışma Arş. Gör. Selma ZENGİN KAZANCI tarafından sunulmuştur.