1. Trabzon Science Slam Yarışmasının Birincisi 3. Sınıf Öğrencimiz Neslihan Kalfa

Yarışmacıların, herhangi bir bilim dalındaki seçtikleri konuyu 10 dakika içerisinde izleyenlere sunarak sunuş tarzının izleyenler tarafından beğendirerek, izleyici tarafından yapılacak oylama sonucu kazananın belli olduğu yarışmaya ilgi oldukça fazlaydı. İlk olarak 8 Mart Salı günü yapılan ön eleme sonrasında en başarılı bulunan 6 yarışmacı 11 Mart 2016 Cuma günü KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde Saat 14:00'da yapılan finale katıldılar.

Bu yarışma sonucunda "Akılcı İlaç Kullanımı" başlıklı sunumu ile seyircilerden en yüksek oyu alan 3. sınıf öğrencimiz Neslihan KALFA yarışmanın birincisi oldu. Bunun sonucunda öğrencimiz İstanbul’da Almanya Büyükelçiliği’nin Tarabya’daki yazlık konutunda yapılacak olan “Grand Science Slam Turkey”e katılma hakkı kazanmıştır.

Öğrencimizi bu başarısından dolayı kutlar, İstanbul'da yapılacak olan Türkiye finallerinde başarılar dileriz.