haberler

Doğayı Koru Geri Dönüşüme Destek Ver

Dünya Ekonomik Forumu 2024 yılı Küresel Risk Raporuna göre Ekstrem Hava Olayları, ikinci büyük tehdit olarak belirtilmiştir. Belirtilen tehditlere karşı pro-aktif yönetimi benimseyerek; potansiyel ilkim krizlerinin etkisini azaltabilmek, atık üretmeyen, atıkların ayrıştırılıp geri dönüşümle yeniden topluma kazandırılması ve sürdürebilir kampüs uygulamalarının devamlılığı amacıyla Memur Akademisi ve Sıfır Atık Koordinatörlüğü işbirliğinde sadece temizlik personelimize yönelik Ambalaj Atıklarının Yönetimi ve Geri Dönüşümü eğitimi 29.02.2024 tarihinde saat 10.00 da Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde gerçekleştirilmiştir.

Kuzey Entegre Geri Dönüşümü Çevre Mühendisi Esra Aydın, Ortahisar Belediyesi Çevre Mühendisi Ezgi Kazan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Sıfır Atık Koordinatörlüğünü Sağlık Teknikeri Mehmet Şahin tarafından gerçekleştirilen eğitimde; ambalaj atıklarının doğru yönetimi ve geri dönüşümü, atıkların doğru ayrıştırılması, hem ev hem iş ortamında geri dönüşüm bilincinin kuvvetlendirilmesi amaçlanmıştır. Doğru yapılan geri dönüşümün sadece çevreye zararın azaltılmasıyla kalmaz, aynı zamanda ekonomiye de olumlu katkıda bulunacağı aktarıldı.

Eğitimde emeği geçen Çevre Mühendisi Ezgi KAZAN, Çevre Mühendisi Esra AYDIN ve Sağlık Teknikeri Mehmet ŞAHİN'e tüm katılımcılara bu eğitim sürecine değerli katkıları için teşekkür ediyoruz. 


03 Mart 2024